Annons
Nyheter

Kinesisk skådis ber om ursäkt för skatteflykt

Fan Bingbing, den kinesiska skådespelaren som har varit försvunnen från offentligheten sedan i juni, ska betala 129 miljoner amerikanska dollar, strax över en miljard svenska kronor, i böter för skatteflykt, rapporterar kinesiska medier.(TT)
Publicerad 3 oktober 2018

Fan Bingbing, den kinesiska skådespelaren som har varit försvunnen från offentligheten sedan i juni, ska betala 129 miljoner amerikanska dollar, strax över en miljard svenska kronor, i böter för skatteflykt, rapporterar kinesiska medier.

Att skådespelaren inte har setts till på flera månader har tidigare lett till rykten om att hon gripits och i maj kom uppgifter om att hon misstänks för skatteflykt. Nu meddelar myndigheterna att Fan Bingbing ska betala böter för skatteflykt samt böter för försenade skatter.

Annons

Skådespelaren har i samband med beskedet publicerat ett brev på det kinesiska sociala nätverket Weibo där hon skriver att hon accepterar myndigheternas beslut och att hon ska se till att betala böterna.

"Jag skäms för mitt beteende och jag ber här om ursäkt till alla", skriver skådespelaren.

Utanför Kina är Fan Bingbing mest känd för sina insatser i X-Men-filmerna. Forbes placerade 2017 Bingbing på första plats på sin årliga lista över kinesiska kändisar.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons