Annons
Nyheter

Jussi Björling-staty tar ton i Borlänge

"Oh helga natt", sjunger numera Jussi Björlings staty i Borlänge centrum. På söndagen tog Jussi ton för första gången och statyn ska från och med nu sjunga vid olika högtider och andra speciella tillfällen under året. "Vår förhoppning är att det ska bli ett uppskattat inslag så här inför jul.(TT)
Publicerad 2 december 2018

"Oh helga natt", sjunger numera Jussi Björlings staty i Borlänge centrum. På söndagen tog Jussi ton för första gången och statyn ska från och med nu sjunga vid olika högtider och andra speciella tillfällen under året.

"Vår förhoppning är att det ska bli ett uppskattat inslag så här inför jul. Det är också en chans för den yngre generationen att ta del av hans musikskatt, som kanske inte känner till hur stor och älskad Jussi Björling var på den internationella musikscenen" skriver Rikard Rudolfsson (V), ordförande i Borlänges kulturnämnd, på Borlänge kommuns hemsida.

Annons

Statyn på Jussi Björlings torg är gjord av konstnären Willy Gordon och har stått på torget sedan 1990. Musiken kommer att spelas upp med hjälp av en tidsstyrd mediespelare. Inga ingrepp har gjorts på statyn.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons