Annons
Nyheter

"Jojje" Wadenius får Guldkatten

Georg "Jojje" Wadenius är publikens favorit. Under tisdagskvällen tilldelades han jazzpriset Guldkatten. - Jag blev otroligt förvånad. Jag trodde verkligen inte att jag hade en chans, säger han till TT. Sveriges Radios Jazzkattens finaste pris, Guldkatten, tilldelades Georg "Jojje" Wadenius.(TT)
Publicerad 10 oktober 2017

Sveriges Radios Jazzkattens finaste pris, Guldkatten, tilldelades Georg "Jojje" Wadenius.

I kategorin var även Bernt Rosengren, Merit Hemmingson, Nannie Porres och Svante Thuresson nominerade. Med dem som motståndare trodde inte "Jojje" Wadenius att han hade en chans att få priset som röstas fram av publiken.

””
Annons

Spelat med Diana Ross

I Sverige slog Georg "Jojje" Wadenius igenom i gruppen Made in Sweden. Det internationella genombrottet kom med jazzrockbandet Blood, Sweat & Tears på 70-talet. Därefter har "Jojje" Wadenius arbetat som studiomusiker och gjort inspelningar med bland andra Diana Ross och Steely Dan.

Dessutom har han gett ut ett par soloalbum, skrivit flertalet barnvisor och tilldelats Grammisar och Cornelis Vreeswijk-stipendiet.

"Mitt livs crescendo"

Priset för årets nykomling tilldelades Ellen Andersson Quartet som gjort sig kända för nya arrangemang på välkända jazzlåtar. Kvartetten var även nominerad till årets grupp men den kategorin vann Sisters of Invention som består av systrarna Karolina och Malin Almgren.

Juryns specialpris tilldelades Mirka Siwek. I 24 år jobbade hon som producent och orkesterchef för Norrbotten Big Band och lyckades bland annat bli nominerad till en amerikansk Grammy.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons