Nyheter

Jessica Almenäs till Kanal 5

Programledaren Jessica Almenäs får nytt jobb - hon lämnar TV4 och går i stället över till Discovery och Kanal 5. - Det låg rätt i tiden, säger hon. Jessica Almenäs har varit en av Sveriges mest välkända programledare sedan hon började leda "Let's dance" i TV4 2008.(TT)
Publicerad 12 september 2016

Jessica Almenäs har varit en av Sveriges mest välkända programledare sedan hon började leda "Let's dance" i TV4 2008. Hon har också lett "Biggest loser" och den stora idrottshögtiden "Fotbollsgalan" inte mindre än sex gånger. Nu blir hon knuten till Discoverys satsning på underhållning och sport.

””

Hur gick tankarna?

””

Peppad

Almenäs säger att erbjudandet låg "rätt i tiden". Exakt vilka projekt hon ska arbeta med är inte offentliggjort, men hon känner sig "väldigt peppad".

””

Övergången sker vid årsskiftet, men det exakta programmet kommer att hållas hemligt ett tag till. Calle Jansson, kanaldirektör för Discovery Sweden, säger att det finns "en tydlig plan" för vad hon ska göra.

””
””

Blir OS-ankare

Redan nu avslöjar koncernens sportchef Emir Osmanbegovic dock att Almenäs kommer att vara ett av tre ankare för vinter-OS sändningarna 2018.

””

Almenäs kommenterar själv OS-uppdraget via Instagram:

"Och ja, jag kan avslöja att jag kommer att få jobba med något jag har drömt om sen jag började som programledare för 15 år sen. Det blir inte större än så. OS 2018 i Pyeongchang - here I come!".

Känner mod

"Let's dance" har nått mycket höga tittarsiffror - och Jessica Almenäs är medveten om att det kan bli svårt att hamna där på Kanal 5. Men det spelar mindre roll, säger hon.

””
””

TT