Annons
Nyheter

Jens Assur vill utmana publiken

Med visuell och känslomässig skärpa långfilmsdebuterar Jens Assur med "Korparna" - ett fader-son-drama som utspelar sig på ett lantbruk där Reine Brynolfsson spelar den ångestridne pappan Agne. - Den här rollen har betytt oerhört mycket för mig redan men det är mötet med publiken som är det stora.(TT)
Publicerad 10 oktober 2017

Tomas Bannerhed romandebuterade 2011 med "Korparna", en historia om en lantbrukarfamilj där den unge sonen Klas fick se sin far plågas över det dagliga slitet. Frågor om arv, miljö och fåglar präglade berättelsen, som blev ett stort genombrott och också tilldelades Augustpriset.

Nu är det dags för Jens Assur att långfilmsdebutera med samma historia. Men i Assurs manus är det istället den komplexe fadern Agne som står i fokus.

””
Annons

"En upptäcktsresa"

Jens Assur startade sin karriär som stillbildsfotograf och bildtänkandet har han tagit med sig in sitt filmarbete. "Korparna" har ett särpräglat visuellt berättande och det tar 15 minuter innan den första repliken yttras. Reine Brynolfssons Agne är inte en person som uttrycker så mycket på ytan men bär på desto mer inombords.

Skådespelarens första drabbande möte med historien ägde rum när han skulle läsa in ljudboken "Korparna". Han blev väldigt berörd och beskriver det som en underbar gåva att ta sig an Agne tillsammans med Jens Assur.

””

Jens Assur instämmer:

””

Ställer krav

"Korparna" har redan visats på flera internationella filmfestivaler. Den 13 oktober är det svensk premiär.

””
””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons