Annons
Nyheter

Järver och Ossler prisas av Skap

Hanna Järver, Malin Dahlström och Gustaf Karlöf i Niki & the Dove, Sophia Somajo och Pelle Ossler, är bara några som får Sveriges kompositörer och textförfattares (Skap) musikpris.(TT)
Publicerad 2 oktober 2017

"Det är fantastiskt inspirerande att se en sådan samling begåvade kollegor få erkännande för sin talang och sitt hårda arbete", säger organisationens ordförande Alfons Karabuda enligt ett pressmeddelande.

"Electropopmästarinnan" Hanna Järver prisas för att hon gör allt "från ax till limpa" och den före detta Wilmer X-gitarristen Pelle Ossler för att "han skapar rockmusik där det vackra alltid tillåts skina igenom sprickorna".

Annons

Priserna går till personer som Skap anser betytt mycket för svenskt musikskapande. Pristagarna verkar bland annat i genrer som hiphop, pop, rock, film- och spelmusik samt j-pop.

"Det som skiljer Skap:s priser och stipendier från många andra i branschen är att de inte bara utgår från kommersiella framgångar utan sätter ljuset på kvalitet, och är ett erkännande och tecken på uppskattning från andra kollegor", säger Alfons Karabuda.

Priserna kommer att delas ut vid tre ceremonier, i Malmö, Göteborg och Stockholm. Prissumman ligger på 40 000 kronor.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons