Annons
Nyheter

Janet Jackson och Radiohead till Hall of Fame

Den amerikanska popstjärnan Janet Jackson och det experimentella brittiska rockbandet Radiohead hör till de artister som tar plats i Rock & Roll Hall of Fame nästa år.(TT)
Publicerad 13 december 2018

Den amerikanska popstjärnan Janet Jackson och det experimentella brittiska rockbandet Radiohead hör till de artister som tar plats i Rock & Roll Hall of Fame nästa år.

Valet av Janet Jackson och hennes dansanta r'n'b är i linje med de senaste årens utveckling - då flera artister som går utanför den traditionella rockfåran inkluderats.

Annons

Radiohead var nominerade redan förra året, men var då måttligt intresserade.

””

Även Stevie Nicks tar plats bland rockens legendarer. Där har hon redan en plats sedan 20 år med sitt band Fleetwood Mac, men nu väljs hon in även som soloartist.

Övriga artister som hyllas för sin gärning i rockens tjänst den här gången är: The Cure, Def Leppard, Roxy Music och The Zombies.

Grupper och artister som anses ha haft stort inflytande på musiken väljs in varje år, av experter runt om i världen. Kravet att kunna komma på fråga är att första skivan ska ha släppts för minst 25 år sedan.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons