Annons
Nyheter

Irland klättrar hos spelbolag nära finalen

Sju gånger har Irland vunnit Eurovision Song Contest. Rusar landet mot ännu en seger? Spelbolagen trodde inte det när veckan började - tvärtom placerades Ryan O'Shaughnessy långt ner på listorna. Men sedan dess har han rusat uppåt.(TT)
Publicerad 11 maj 2018

Att irländaren skulle ta sig vidare från den första semifinalen med balladen "Together" var inte helt givet, enligt oddsen. Irland var snarare uträknat, men stod för en av den första semifinalens överraskningar. Popsångaren säkrade en finalplats och på presskonferensen var han tydlig med att han siktade ännu högre.

””

När veckan började placerades Irland på plats 30, baserat på genomsnittet av en lång rad spelbolags odds, på listan över vilket land som ska ta hem hela klabbet. Men sedan blev det finalplats vilket inte hör till vanligheterna för Irland på senare år, och efter avancemanget där började Ryan O'Shaughnessy att klättra.

Annons

På ett dygn - från torsdag till fredag efter genrepet inför finalen på lördag kväll - gick han från plats tolv till en tredjeplats.

Sverige har också många Eurovisionsegrar i bagaget, men ligger snäppet efter med sex vinster. Om Irland skulle vinna i år dröjer det med andra ord längre tid innan rekordet kan tangeras.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons