Annons
Nyheter

"Idol"-Vanja förberedde sig i veckor på hatet

Tre veckor innan det första "Idol"-avsnittet sändes började Vanja Engström läsa på om hur man bäst hanterar näthat. Sedan kom det. Nu bär hon läppstift i starka kulörer för att bevisa för tittarna att hon inte kompromissar med sig själv.(TT)
Publicerad 4 oktober 2018

Vanja Engström har blivit känd som en av de färgstarka deltagarna i årets säsong av "Idol". 18-åringen från Lidingö charmade juryn och publiken förra veckan med Pinks "So what" och dansrörelsen "tvättmaskinen".

Men Vanja Engströms resa in i "Idol" var däremot inte enkel. Under sin audition gjorde hon sig osams med idoljuryns Anders Bagge, som tyckte det var för mycket teater över hennes framträdande. Han vägrade dessutom att krama henne efteråt.

Annons

Då började Vanja Engström ana att folk skulle reagera på hennes framträdande.

””

"Jättedestruktivt"

Sedan började hon läsa på om vad som driver andra människor till näthat, och hur den som blir utsatt ska hantera det. När det sedan kom var hon förberedd.

””

Hatarna har gett sig på henne både på grund av hennes utseende, personlighet och musikaliska förmåga. Att hon bär läppstift i olika ovanliga färger har vissa hakat upp sig på - men i stället för att slås ned målar hon på ännu mer.

””

Tror inte på vinst

Vanja Engströms musikaliska bana började i sexårsåldern, pausades under några år och återupptogs i ettan på gymnasiet när hon började spela ukulele. Parallellt med musikdrömmarna finns teatern, så helt ovan att stå inför publik är 18-åringen inte.

Under fredagskvällen kommer det att bli ännu mera dans, när hon uppträder med Steppenwolfs "Born to be wild".

Och till det ett läppstift i lila.

Men någon vinst i tävlingen förväntar hon sig inte.

””

"Idol" sänds i TV4 på fredag klockan 20.00.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons