Annons
Nyheter

Hederspris till Kenneth Gärdestad

Musikförläggarnas hederspris 2016 tilldelas textförfattaren Kenneth Gärdestad, "för hans betydande insatser i svenskt musikliv och för den drömväv av tidlösa berättelser som han delat med sig av".(TT)
Publicerad 3 november 2016

Musikförläggarnas hederspris 2016 tilldelas textförfattaren Kenneth Gärdestad, "för hans betydande insatser i svenskt musikliv och för den drömväv av tidlösa berättelser som han delat med sig av".

Kenneth Gärdestad skrev bland annat texterna till låtar som "Himlen är oskyldigt blå", "För kärlekens skull", "Sol, vind och vatten" och "Jag vill ha en egen måne" som hans bror Ted Gärdestad spelade in.

Annons

"Jag ser det som en uppmuntran för allt det slit som jag och Ted gjorde med lyckliga hjärtan", säger Kenneth Gärdestad i ett pressmeddelande.

Priset delas ut årligen och tillfaller en eller flera musikskapare som har gjort betydande insatser för svenskt eller internationellt musikliv.

Tidigare mottagare av Musikförläggarnas hederspris är bland andra Mauro Scocco, Eva Dahlgren, Per Gessle och Povel Ramel.

Årets prisceremoni äger rum i Stockholm den 11 november.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons