Annons
Nyheter

Här är "Mästarnas mästare"-vinnaren

Efter att ha vacklat i finalen stod Peter "Foppa" Forsberg slutligen som segrare i årets "Mästarnas mästare". - Jag trodde att jag hade förlorat, men plötsligt stod jag där och vann, säger han till TT.(TT)
Publicerad 8 maj 2016

Efter två tuffa tävlingar där Jörgen Persson och Anders Eriksson eliminerades var det till slut Peter Forsberg och Caroline Ek som möttes i den avgörande duellen.

I den första tävlingsdelen skulle de memorera olika sifferkombinationer för att låsa upp en rad hänglås. Caroline Ek var snabbast med att nå fram till det avgörande momentet.

Annons

Den som först lyckades kasta en brinnande fackla så det träffade ett oljefat ute i vattnet skulle bli säsongens vinnare.

””

Men trots Caroline Eks försprång var det hans fat som flammade upp först.

””

Fick revansch

Peter Forsberg är extra stolt över att besegrat just årets deltagare, som han beskriver som "OS-medaljörer och världsmästare, som sämst nästan, hela bunten". Många gick verkligen in för att vinna tävlingen och bjöd på tufft motstånd.

””
””

På tv såg Peter Forsberg ett avsnitt där Kicki Johansson kommenterade att han var skadad och inte rörde sig så bra som har brukade. För honom är segern en revansch mot den typen av uppfattningar.

””

"Känns superbra"

Genom sin långa karriär har Peter Forsberg tagit OS-guld, VM-guld och vunnit Stanley Cup. Men "Mästarnas mästare"-titeln väger tungt, tycker han.

Sedan säsongen började sändas har folk kommit fram på så väl restauranger som på gatan för att kommentera hans medverkan.

””

Han har varit tvungen att hålla vinsten hemlig för nära och kära. Men sambon Nicole fyller lägligt nog år på finaldatumet den 8 maj och de har bjudit hem några kompisar för att fira henne.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons