Annons
Nyheter

Friskare Melander i "katastrofuppsättning"

Efter att ha gått igenom cancer och cellgiftsbehandling är Sven Melander tillbaka i offentligheten. Med livet på rätt väg regisserar han en pjäs där allt går fel. - Det är en fullständig katastrofuppsättning, säger han.(TT)
Publicerad 11 september 2018

Den 14 september har pjäsen "The play that goes wrong" Sverigepremiär på Nöjesteatern i Malmö. Föreställningen spelades för första gången i London 2014, och efter att Sven Melander sett den brittiska versionen ville han göra en svensk.

Föreställningen handlar om ett amatörteatersällskap som ska sätta upp ett kriminaldrama i Agatha Christie-anda - men knappt hinner börja innan saker och ting går snett.

””
Annons

"Bidrar till tillfrisknande"

Han beskriver själv föreställningen som den roligaste händelsen på den här sidan av nyår.

””

Samtidigt kunde föreställningen ha fått en annan regissör. Sven Melander drabbades av cancer i december förra året, och behövde genomgå en cellgiftsbehandling som tog hårt på kroppen. I dag är han tröttare än vanligt, men blir bättre dag för dag.

””
””

Tar det lugnare

Efter föreställningen väntar vila för Sven Melander, innan han kastar sig in Arlövsrevyn som firar 20 år. Samtidigt försöker han nu att ta det lugnare, och lämna vissa luckor tomma i kalendern.

””

Föreställningen spelas på Nöjesteatern i Malmö, och därefter på Lorensbergsteatern i Göteborg med premiär den 8 november.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons