Annons
Nyheter

Fler förlag satsar på romance

Svenska läsare ska få mer erotik och romantik - flera förlag satsar nu på den litterära genren romance. Word Audio Publishing lanserar utgivningslinjen Risky romance, skriver Svensk Bokhandel. Planen är omkring 25 berättelser per år, och fem till tio av dem är tänkta att komma i höst.(TT)
Publicerad 6 september 2017

Svenska läsare ska få mer erotik och romantik - flera förlag satsar nu på den litterära genren romance. Word Audio Publishing lanserar utgivningslinjen Risky romance, skriver Svensk Bokhandel. Planen är omkring 25 berättelser per år, och fem till tio av dem är tänkta att komma i höst. "Romance och erotik är populära men ofta förminskade genrer. Helt tydligt är dock att lyssnare och läsare är väldigt intresserade av att få mer, både i Sverige och globalt", skriver förlaget i ett pressmeddelande.

Forum meddelade i vintras att en del av förlaget helt ska ägna sig åt genren. Nu presenterar man namnet Lovereads och under 2018 ska ett tiotal översatta titlar ges ut. Amerikanska Colleen Hoovers "Förbannade kärlek" är en av de inköpta böckerna. Men förlaget letar också efter svenska romanceförfattare.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons