Annons
Nyheter

Filmen om Tonya Harding ratade passande låt

Ibland sammanfaller tillfälligheter bara nästan perfekt. När artisten Sufjan Stevens var i tonåren och såg konståkaren Tonya Harding blev han så hänförd att han bestämde sig för att skriva en låt om henne. Det kom dock att dröja 26 år innan tankarna blev till toner.(TT)
Publicerad 10 december 2017

Ibland sammanfaller tillfälligheter bara nästan perfekt. När artisten Sufjan Stevens var i tonåren och såg konståkaren Tonya Harding blev han så hänförd att han bestämde sig för att skriva en låt om henne.

Det kom dock att dröja 26 år innan tankarna blev till toner. Tidigare i veckan släppte Sufjan Stevens låten där han på sitt karaktäristiskt mjuka vis berättar historien om den omtalade skridskoprinsessan.

Annons

Artistens tolkning av Hardings liv har dock inget samröre med den komiska biografi-filmen "I, Tonya", som också hade premiär i veckan. Sufjan Stevens hoppades emellertid på ett samarbete.

"Jag skickade den till filmens musikansvariga, men de kunde inte hitta något sätt att använda den", skriver han på sin hemsida.

Tonya Harding fick stor uppmärksamhet 1994, då hennes exmake och livvakt anlitade en person för att slå sönder knäet på konkurrenten Nancy Kerrigan.

Trots att det inte blev någon medverkan för Sufjan Stevens i filmen hörs hans musik ändå på vita duken. Han har skrivit två låtar till den hyllade och aktuella filmen "Call me by your name".

TT

Annons
Annons
Annons
Annons