Annons
Nyheter

Favoriten Frans äger genrepet

Frans, Frans och åter Frans. Fredagens genrep av Melodifestivalens final bekräftar vad alla redan vet. En 17-årig debutant med noll erfarenhet är överlägsen favorit att vinna årets tävling.(TT)
Publicerad 11 mars 2016

Redan innan den gästande programledaren William Spetz hunnit säga "Fra" forsar ett öronbedövande jubel genom Friends arena i Stockholm. Den 17-årige Frans Jeppsson Wall är solklar favorit att vinna Melodifestivalen.

Inte ens Måns Zelmerlöw kändes lika given när han tävlade med Eurovision-vinnaren "Heroes" förra året.

Annons

Charmig yrvakenhet

Under fredagens genrep märks favoritskapet tydligt. Publiken i Friends är på från första noten och klappar med genom hans stillsamma pophit "If I were sorry".

””

Övriga artister får snällt ställa sig i kö bakom debutanten. Och det är trångt i kön. Bortsett från storfavoriten är det ovanligt jämt i toppen och det märks under fredagskvällen. Oscar Zia, Robin Bengtsson, Wiktoria, Samir & Viktor och Ace Wilder, samtliga får fin respons av genrepspubliken.

Spetz nöjd med insatsen

William Spetz gör debut som programledare för Melodifestivalen, med rutinerade Gina Dirawi vid sin sida. Genrepspubliken består till stor del av svårflirtade barnfamiljer, men Spetz är nöjd med kvällen.

””

Jubel för Zelmerlöw

Melodifestivalens final är en stjärnspäckad historia. Inte nog med de tolv artister som tävlar i festivalen, SVT bjöd även på ett stor jubileumsnummer med 15 grupper och artister från den moderna Melodifestivalens 15-åriga historia.

Mest jubel får dock Måns Zelmerlöw, som dyker upp för att sjunga en ny version av sin vinnarlåt "Heroes". På scenen har han sällskap av en danstrupp bestående av barn i mellanstadieåldern. Det märks på publiken i Friends att Zelmerlöw är populär. Han tar scenen på ett sätt som knappast någon av årets artister kan.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons