Annons
Nyheter

Efter tragedin står Mike Shinoda på egna ben

2017 skakade om Linkin Park-medlemmen Mike Shinoda i grunden. I höst uppträder han i Sverige med det nysläppta soloalbumet "Post traumatic". - Det är en form av dagbok, förklarar Mike Shinoda för TT. Förra sommaren tog Linkin Parks sångare Chester Bennington livet av sig.(TT)
Publicerad 1 september 2018

Förra sommaren tog Linkin Parks sångare Chester Bennington livet av sig. En chock för bandkollegan Mike Shinoda, som under det senaste året kämpat sig igenom tragedin med hjälp av konst och musik.

I juni kom soloalbumet "Post traumatic" - resultatet av sorgearbetet.

””
””
Annons

Oklar framtid

Mike Shinoda slog igenom med Linkin Park i slutet av nittiotalet. Sedan dess har han hunnit släppa musik både solo och i gruppen Fort Minor. Utöver musikerlivet verkar amerikanen som producent och konstnär. I samband med "Post traumatic" gav Mike Shinoda även ut en bok med målningar han gjort under sorgeåret.

Men att "Post traumatic" skulle bli ett soloalbum var ingen självklarhet - i takt med att låthögen växte började ett album sakta ta form.

””

Som bäst turnerar Mike Shinoda med soloplattan. Samtidigt som han skriver nytt i sakta mak. Vad som blir nästa steg för Linkin Park vet han inte i dagsläget.

””

Solo i Sverige

I dagarna spelar Mike Shinoda i Stockholm. Det är långt ifrån första gången han uppträder på svensk mark, men den här gången gör han det som soloartist.

””

Konsertupplägget bjuder på en mix av det mesta Mike Shinoda satt sin prägel på - från nya "Post traumatic" till Linkin Park och Fort Minor-låtar.

””

TT: Fungerade det, att omvandla sorg till konst?

””
””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons