Annons
Nyheter

De tävlar om att undvika Whams jullåt

Brukar du i juletider lyssna på Whams dänga "Last christmas"? I så fall kan du redan ha förlorat i tävlingen "Whamageddon", som under senare år har blivit ett växande fenomen bland frivilliga deltagare. Reglerna är enkla: mästerskapet pågår mellan den 1 december och julafton.(TT)
Publicerad 9 december 2018

Brukar du i juletider lyssna på Whams dänga "Last christmas"? I så fall kan du redan ha förlorat i tävlingen "Whamageddon", som under senare år har blivit ett växande fenomen bland frivilliga deltagare.

Reglerna är enkla: mästerskapet pågår mellan den 1 december och julafton. Målet är att undvika att lyssna på "Last christmas" så länge det går. Den som hör så mycket som en sekund av låten åker ut och får vänta till nästa år.

Annons

Alla som råkar lyssna på klassikern från 1984 hamnar i den fiktiva världen Whamhalla och uppmanas då att pliktskyldigt krypa till korset och posta hashtaggen #whamageddon på sociala medier.

Om du dock älskar "Last christmas" men ändå känner ett starkt behov av att vara med i tävlingen finns ett litet kryphål: det är bara originalversionen som innebär förlust. Tolkningar och remixer är fullt tillåtna att lyssna på.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons