Annons
Nyheter

Dano applåderas för regidebuten

I åratal har Paul Dano hyllats för sina roller i filmer som "Little miss Sunshine", "There will be blood" och Beach Boys-filmen "Love & mercy". Nu har han regidebuterat - och debuten "Wildlife" får dånande applåder. Att visa nya filmen "Wildlife" på amerikanska Sundancefestivalen var nervöst.(TT)
Publicerad 11 maj 2018

Att visa nya filmen "Wildlife" på amerikanska Sundancefestivalen var nervöst. Att ta den till Cannes var betydligt lättare, säger 33-årige Paul Dano till TT.

"Wildlife" bygger på en bok av Richard Ford och utspelas på den amerikanska landsbygden i början av 1960-talet. Ett äktenskap faller sönder - och beskrivs ur den tonåriga sonens perspektiv.

Annons

Fria händer

Skådepelaren Dano, som länge hade funderat på att försöka regissera, tyckte väldigt mycket om boken fick fria händer av Richard Ford.

””

TT: Hur hjälptes han som regissör av sin skådespelarerfarenhet?

””

Lågbudget

Trots att "Wildlife" är en independentfilm lyckades Dano få stjärnorna Carey Mulligan och Jake Gyllenhaal till huvudrollerna. Hur gick det till?

””

Efter världspremiären på Sundance fick "Wildlife" mycket bra kritik. Det är lätt att ana att Dano nu får fler regierbjudanden.

””

TT: Vill du regissera dig själv?

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons