Annons
Nyheter

Clooney: Det vilar ett mörkt moln över USA

George Clooneys nya film "Suburbicon" är en mörk komedi om rasism, mord och våld i 1950-talets USA. Och den har många paralleller till det som händer i dag. - Det är en arg film, säger han. Filmen bygger på ett gammalt manus av bröderna Coen från 1999.(TT)
Publicerad 2 september 2017

Filmen bygger på ett gammalt manus av bröderna Coen från 1999. Manuset handlade om den lilla orten Suburbicon, där bara vita familjer bor. När en svart familj flyttar in blir det allt våldsammare protester - samtidigt som det i grannfamiljen händer allt otäckare saker som leder till en mängd blodiga dödsfall.

””

"Unga kommer göra rätt"

Annons

När TT frågar om parallellerna till dagens USA säger han:

””
””

Men trots att han beskriver dagens situation som ett mörkt moln över USA och trots att ilskan i hemlandet inte liknar något han sett förut är Clooney förhoppningsfull.

””

"Inte en film om Trump"

Han säger också att även om filmen är arg så är den inte enbart polemisk.

””

Han säger att det inte är en film om Trump, utan att det den ytterst handlar om är hur USA aldrig kunnat ta itu med rasismen i landet.

””

Clooney som president?

Han tar upp kontroverserna i amerikanska södern kring statyer som hyllar sydstaternas härförare i inbördeskriget och kring sydstatsflaggan.

””

En italiensk journalist undrar om inte Clooney borde kandidera till att bli president. Han svarar med ett ironiskt "oh ja, det vore säkert kul", varpå Matt Damon bryter in:

””

"Suburbicon" går upp i Sverige i vinter.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons