Annons
Nyheter

Cherrie tillbaka med nytt album

R&B-stjärnan Cherrie är tillbaka med nytt material. Nu släpper hon första singeln från albumet "Araweelo", som kommer den 1 juni. 2016 debuterade hon med albumet "Sherihan", som gav henne en Grammis i kategorin "Årets hiphop/soul".(TT)
Publicerad 11 maj 2018

R&B-stjärnan Cherrie är tillbaka med nytt material. Nu släpper hon första singeln från albumet "Araweelo", som kommer den 1 juni.

2016 debuterade hon med albumet "Sherihan", som gav henne en Grammis i kategorin "Årets hiphop/soul". Hon har trots texter på svenska fått stor uppmärksamhet internationellt och bland annat spelat på SXSW i Austin, Texas och festivalen 30 Days i Los Angeles.

Annons

Sherihan "Cherrie" Abdulle är född 1991 och uppvuxen först i Finland, dit föräldrarna flydde från Somalia. Vid 10 års ålder flyttade hon till Rinkeby med sin mamma och förorten har blivit ett tema i många av hennes låtar.

Under våren har serien "Cherrie - ut ur mörkret" legat på SVT Play. Den följer Cherrie på turné, samtidigt som sångerskan också velat berätta historien om de människor som dött i skjutningar i Stockholm de senaste åren.

Singeln "Det slår mig ibland" är producerad av Göteborgsproducenten Filip Hunter och släpps på Cherries eget bolag Araweelo tillsammans med kreativa bolaget Trans94.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons