Nyheter

Bröllop där allt går fel

När Kjell Sundvall filmar tjocka släkten slutar det ofta i fullt kaos. I "Tomten är far till alla barnen" blev julen en mardöm - nu ska ett pampigt bröllop få gå samma öde till mötes.(TT)
Publicerad 2 mars 2015

Det har gått 16 år sedan duon Kjell Sundvall och Monica Rolfner charmade den svenska biopubliken med succén "Tomten är far till alla barnen". När siktet nu ställs in på bröllopsfirande hoppas de kunna locka fram samma igenkännande skratt med "I nöd eller lust", som har premiär på fredag.

””

Precis som i "Tomten är far till alla barnen" är rymmer scenerna ofta många skådespelare, vilket har både för- och nackdelar.

””

Äktenskapskris

När man är bjuden till ett rosaskimrande bröllop gäller det att inte ställa till med en scen och stjäla fokus från brudparet. Gästerna Micke (Peter Magnusson) och Isabella (Magdalena in de Betou) krisar rejält och skilsmässan är bara en underskrift bort, vilket är svårt att dölja för släkten.

De två huvudrollsinnehavarna känner igen sig själva.

””
””

Bråk mellan scener

Men det är inte bara i filmen som bråken avlöser varandra, även mellan inspelningarna hettade det till mellan skådespelarna.

””

Och konflikterna fortsätter. I filmen får publiken lära känna en rad olika par med den ena krisen mer skruvad än den andra - ett upplägg som känns igen från "Tomten är far till alla barnen".

””

TT