Annons
Nyheter

Bob Dylans arkiv köpt av universitet

En riktig guldgruva med tusentals anteckningsböcker och andra saker kopplade till rockikonen Bob Dylan, de flesta helt okända förutom för Dylan själv, har köpts in till The University of Tulsa i Oklahoma, USA.(TT)
Publicerad 2 mars 2016

På onsdagen meddelade universitetet att man förvärvat mer än 6 000 objekt från sångarens långa karriär för att skapa ett Bob Dylan-arkiv. Arkivet ska så småningom bli en del av det nybyggda Woody Guthrie-museet.

"Jag är glad att mina arkiv, som har samlats in under alla dessa år, äntligen har hittat ett hem och ska ingå med verk av Woody Guthrie, och i synnerhet tillsammans med alla värdefulla verk från den amerikanska ursprungsbefolkningen", säger Bob Dylan i ett uttalande.

Annons

Bland objekten i arkivet finns en anteckningsbok med texter till Dylans klassiska album "Blood on the tracks", skinnjackan han bar på Newport Folk Festival 1965 och pianot på vilket han skrev låten "Like a rolling stone".

Priset på arkivet är inte känt, men enligt The New York Times uppskattas det vara värt 15-20 miljoner dollar, motsvarande 129-172 miljoner kronor.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons