Annons
Nyheter

Bah Kuhnke symboliserade smältande isar

När Nobelpriset delades ut i Konserthuset i Stockholm var det statsrådet Alice Bah Kuhnke som stod för den vackraste kreationen, tätt följd av kronprinessan Victorias isblåa klänning. Ett mästerverk, konstaterar stilexperten Katarina Althin.(TT)
Publicerad 10 december 2017

Av politikerna var det bara en som stod ut och det var Alice Bah Kuhnke. De andra var bara bleka kopior, säger Althin. Klänningen visar även på hennes fingertoppkänsla när det kommer till både mode och miljö.

””

Passformen är perfekt och de vikta ärmarna i papp signerat designern Bea Szenfeld gör att klänningen får högsta betyg, enligt Katarina Althin.

Annons

Drottninglik

Även kronprinsessan Victoria kammar hem fullpott för sin isblåa klänning.

””

Vattendelare

Sara Danius, Akademiens ständiga sekreterare, är alltid någon att hålla ögonen öppna på. Även i år är hennes klänning extra allt, anser Katarina Althin som tror att den kommer att bli en vattendelare. En klänning med puffärmar, mönster och cape för tankarna till Cruella de Vil och Scarlett Oâ??Hara som designduo. Antingen kommer man älska den eller hata den.

Centerledaren Annie Lööf och Miljöpartiets språkrör Isabella Lövin gör däremot inte ett starkt intryck på stilexperten. Bägge klänningarna ger ett slätstruket och blekt intryck.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons