Annons
Nyheter

"Avantgardet är en motståndsrörelse"

De lockar till allsång med låtar om missbruk och utanförskap. Sedan 2016 har Avantgardet gått från att vara inga alls till att bli ett hyllat liveband som nu släpper sin tredje platta. - Vi vill snarare spela tillsammans med publiken än för dem, säger frontmannen Rasmus Arvidsson.(TT)
Publicerad 6 november 2018

Historien om Avantgardet börjar med att Rasmus Arvidsson kommer hem från London, efter att nästan ha mist livet i en drogöverdos. Han kontaktar först missbruksvården i Sverige, därefter barndomsvännen Patrik Åberg om att ta upp musiken igen.

””

Avantgardets låtar har genomgående varit personliga och självutlämnande om resan mot nykterhet. Det kommande albumet "Alla känner apan" är slutet på en trilogi - sedan 2016 har de släppt tre plattor, inga singlar, utan skivbolag.

””
Annons

"Flytt från mig själv"

De vill leverera en berättelse som sträcker sig över mer än bara tio spår.

””
””

Den nya titeln "Alla känner apan" syftar både på att han sedan Avantgardets födelse har varit otroligt självutlämnande, men också på känslan av att bara vara ett skal - att kolla sig själv i spegeln och se en annan person.

””

Musikens ansvar

Nu mår Rasmus Arvidsson bättre än han gjorde förr. Han har blivit pappa för första gången och har en mer harmonisk inställning till vardagen. Samtidigt känner han sig nedslagen av samhällsutvecklingen.

””

Han anser att de smutsiga berättelserna om utanförskap och missbruk inte får tillräckligt mycket utrymme i medier och politiken.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons