Annons
Nyheter

Australien favorit i andra semin

Australien är tillbaka i Eurovision Song Contest. I år tror många att landet "down under" kan komma att stå som slutgiltig segrare. - Hela landet skulle bli galet om jag vann, säger Australiens artist Dami Im till TT.(TT)
Publicerad 11 maj 2016

I fjol fick Australien, där Eurovision Song Contest länge varit populärt, delta i tävlingen som en del av 60-årsjubileet. Det var tänkt som en engångsgrej men blev så uppskattat att landet får ställa upp i år igen.

Australien och Guy Sebastian kom femma i Wien - nu tror experterna att Dami Im kan ge landet segern i Stockholm med sin "Sound of silence".

””
Annons

Han får medhåll av kollegan William Lee Adams på Wiwibloggs:

””

"Väldigt smickrande"

Dami Im, vars fans kampanjat i två år för att Australien ska skicka henne till Eurovision, är glad över alla positiva omdömen.

””

För att ha en chans till seger måste Dami Im först klara av den andra semifinalen. Där möter hon andra favoriter som Jamala från Ukraina och stora namn som Westlife-stjärnan Nicky Byrne som tävlar för Irland.

Tio av arton bidrag går vidare till den stora finalen på lördag.

””

"Annorlunda och dramatiskt"

Hon berättar att hon, som många andra australier, har följt Eurovision i många år. Första gången hon såg tävlingen var i tonåren.

””

Vad skulle det innebära för Australien om du vann?

””

Om Dami Im skulle gå hela vägen får Australien arrangera Eurovision Song Contest 2017 - men inte i Australien. Om landet vinner blir nästa års tävling ett samarrangemang med ett europeiskt land.

Den andra semifinalen, där också våra grannländer Norge och Danmark tävlar, sänds i SVT1 på torsdag klockan 21.00.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons