Annons
Nyheter

Åtalad rysk regissör: Falska anklagelser

Den åtalade ryske regissören Kirill Serebrennikov slår tillbaka mot beskyllningarna om grovt bedrägeri. Enligt den ryska nyhetsbyrån Interfax anserSerebrennikov att han blivit ditsatt. - Åtalet är absurt och falskt.(TT)
Publicerad 4 september 2017

Den åtalade ryske regissören Kirill Serebrennikov slår tillbaka mot beskyllningarna om grovt bedrägeri. Enligt den ryska nyhetsbyrån Interfax anserSerebrennikov att han blivit ditsatt.

””

Serebrennikov är satt i husarrest så länge utredningen pågår och sade han inte har någon möjlighet att rymma eller gömma sig. Han bad också om att få besök av sin yogainstruktör och om att få träffa buddhistiska präster för att få utöva sin tro.

Annons

Den prisbelönte film- och teaterregissören greps i augusti. Han misstänks ha stulit över 68 miljoner rubel, motsvarande 9,3 miljoner kronor som delats ut i statligt bidrag till en teaterstudio.

Många i Rysslands kulturkretsar menar att den verkliga anledningen bakom åtalet är att Serebrennikov är en obekväm person i maktens ögon och att Putin vill demonstrera sin makt inför nästa års presidentval.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons