Annons
Nyheter

Apple Music tar bort R Kelly från spellistor

I torsdags meddelade Spotify att man slutar lyfta fram R Kellys musik, eftersom sångaren i många år varit anklagad för sexuella övergrepp. Nu följer Apple Music, med 40 miljoner prenumeranter, efter.(TT)
Publicerad 12 maj 2018

I torsdags meddelade Spotify att man slutar lyfta fram R Kellys musik, eftersom sångaren i många år varit anklagad för sexuella övergrepp. Nu följer Apple Music, med 40 miljoner prenumeranter, efter. Båda streamingtjänsterna kommer inte att tipsa om R Kelly i sina spellistor, men hans musik kommer fortfarande finnas tillgänglig och sökbar, skriver The Guardian.

I slutet av april skulle R Kelly ha uppträtt i Chicago, men spelningen ställdes in efter en intensiv kampanj från rörelsen "Mute R Kelly", alltså "Tysta R Kelly", som uppmanar till bojkott av den amerikanske r'n'b-stjärnans musik. R Kelly åtalades för innehav av barnporr 2008, efter att en video som visade hur stjärnan hade sex med en minderårig spridits på nätet. Han friades, men har under de senaste åren anklagats av flera kvinnor för övergrepp och trakasserier.

Annons

R Kellys representanter säger i ett uttalande att sångaren inte är dömd för något brott och inte figurerar i några utredningar för tillfället.

"R Kelly har aldrig anklagats för hat och hans texter uttrycker kärlek och åtrå. Kelly har under 30 år sjungit om sin kärlek till kvinnor", skriver man.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons