Nyheter

Alicia Vikanders surrealistiska år

Be Alicia Vikander berätta om hur det kändes att vinna en Oscar och hon vet bokstavligt talat inte vad hon ska säga. - Det mesta är bara oklart, säger hon till TT och skrattar. - Vad som hände när jag stod uppe på scenen och tog emot statyetten har jag inget som helst minne av.(TT)
Publicerad 5 september 2016

Tillsammans med pojkvännen Michael Fassbender kom hon till filmfestivalen i Venedig med filmen "Fyren mellan haven". Fassbender är inte med bara som sällskap - han är också hennes motspelare i filmen. De möttes under inspelningen och har nu varit tillsammans i två år. Att de är ett par är ingen hemlighet, men de vill fortfarande inte gärna tala om det.

Förra året var Vikander på filmfestivalen med "The Danish girl", och det har som bekant hänt en del i hennes liv sedan dess - toppat med Oscarvinsten för just "The Danish girl".

””

Filmar med Langseth

Nu är hon ett av de hetaste namnen i filmvärlden. Senaste numret av amerikanska Vanity Fair har henne på omslaget med rubriken "Alicia in Wonderland" och i tidningen ägnas inte mindre än tolv sidor till en intervju med tillhörande bilder på den svenska aktrisen.

Filmvärlden ligger bokstavligt talat för hennes fötter, hon kan välja och vraka mellan erbjudanden - men just nu filmar hon med svenska Lisa Langseth, som tidigare har regisserat henne i "Till det som är vackert" och "Hotell". Vikander startade förra året ett eget produktionsbolag, som är ett av bolagen bakom filmen.

Den engelskspråkiga filmen heter "Euphoria" och i rollerna syns även Eva Green och Charlotte Rampling. Green och Vikander spelar systrar som reser genom Europa mot ett okänt mål. Större delen av inspelningen sker i Tyskland.

””

Snart semester

Hennes arbetstakt de senaste åren har varit hisnande.

””

Någon stuntträning inför den actionfilmen, som ska regisseras av norrmannen Roar Uthaug, har hon inte börjat med ännu.

””

TT