Nyheter

Activision Blizzard skär i personalstyrkan

Speljätten Activision Blizzard, som ligger bakom storspel som "World of warcraft" och "Call of duty", minskar sin personalstyrka med åtta procent. Men bolaget fortsätter att satsa på "Candy crush", som utvecklats av svenska King.(TT)
Publicerad 13 februari 2019

Beskedet att omkring 800 personer får gå från företaget kom i samband med att delårsrapporten för fjärde kvartalet 2018 presenterades, och kommer trots att bolaget visade upp en rekordomsättning på 7,5 miljarder dollar, nästan en halv miljard mer än 2017.

"Även om vårt finansiella resultat för 2018 var det bästa i vår historia, så lyckades vi inte uppnå vår fulla potential", säger vd Bobby Kotick i ett pressmeddelande.

Singelspelläge i "Call of duty"

Företaget kommer under 2019 att satsa på krigsserien "Call of duty", mobilspelet "Candy crush", "Overwatch", "Warcraft", "Heartstone" och "Diablo", där antalet utvecklare totalt ska växa med 20 procent.

"Call of duty" kommer också få ett berättelsedrivet ensamspelläge igen, efter frånvaron i förra årets "Black ops 4". Samtidigt säger Dennis Durkin, finanschef på Activision, att han inte räknar med att nästa spel i serien blir lika framgångsrikt som "Black ops 4".

””

Inget nytt Blizzardspel

Men några nya storspel från Blizzard ska inte släppas under året, säger ordföranden Collister Johnson i en telefonkonferens med investerare. Det lär göra ett och annat "Diablo"-fan besviken, som hoppats på att en snar utannonsering av nästa del i actionrollspelets huvudserie.

Johnson tillägger att man räknar med ett försämrat finansiellt resultat under året. Bolaget ska också satsa mindre på de spel som inte uppnått förväntningarna.

TT