Annons
Nyheter

VW:s försäljning viker av nedåt

Den skandalomsusade tyska biltillverkaren Volkswagen (VW) redovisar vikande försäljningssiffror för november. Inbromsningen på 2,2 procent äger i första hand rum i USA, Brasilien och Ryssland. Med nedgången stannar VW:s novemberförsäljning på 833 700 fordon på koncernnivå.(TT)
Publicerad 11 december 2015

Den skandalomsusade tyska biltillverkaren Volkswagen (VW) redovisar vikande försäljningssiffror för november. Inbromsningen på 2,2 procent äger i första hand rum i USA, Brasilien och Ryssland.

Med nedgången stannar VW:s novemberförsäljning på 833 700 fordon på koncernnivå. Under årets första elva månader har därmed VW:s försäljning backat 1,7 procent till 9,1 miljoner fordon.

Annons

I USA, där koncernens fusk med utsläppsnivåer uppdagades i september, föll novemberförsäljningen med 15 procent. Nedgången i Ryssland och Brasilien var 35 respektive 51 procent.

Upp till elva miljoner bilar tillverkade av VW-koncernens bilmärken har mjukvara installerad som påverkar utsläppsnivåer i en testmiljö. Åtgärdsprogrammet, böter och andra kostnader relaterade till skandalen beräknas uppgå till tiotals miljarder euro.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons