Annons
Nyheter

Virgin redo för rymdfärd "inom veckor"

Virgin Galactic räknar ned till sin första uppskjutning till rymden och den lär ske "inom veckor snarare än månader", enligt rymdbolagets ägare, den brittiske entreprenören och miljardären Richard Branson.(TT)
Publicerad 9 oktober 2018

Virgin Galactic räknar ned till sin första uppskjutning till rymden och den lär ske "inom veckor snarare än månader", enligt rymdbolagets ägare, den brittiske entreprenören och miljardären Richard Branson.

I en intervju med amerikanska CNBC säger Branson att företaget, som har ambitionen att börja arrangera turistresor till rymden, är "mer än kittlande nära" att göra ett första obemannat uppskjut med raketmotor. Han själv hoppas lämna Jorden inom "månader, inte år".

Annons

Virgin Galactic tävlar med Amazonägaren Jeff Bezos företag Blue Origin om att börja skjuta upp betalande passagerare till rymden. Tanken är att erbjuda kunderna en viktlös upplevelse i några minuter på runt 100 kilometers höjd.

Till en början lär biljetterna kosta motsvarande nästan 2,3 miljoner svenska kronor, enligt Richard Branson. Han hoppas dock att priserna kommer att pressas ned till ungefär en femtedel av det under det kommande decenniet.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons