Annons
Nyheter

Skanska-vd: Lönsamheten oacceptabel

Skanskas vd Anders Danielsson sågar bolagets byggverksamhet utanför Norden efter bolagets delårsrapport. - Lönsamheten är oacceptabel, säger Danielsson till TT. Byggkoncernen Skanska redovisar ett oväntat svagt resultat för årets första kvartal.(TT)
Publicerad 9 maj 2018

Byggkoncernen Skanska redovisar ett oväntat svagt resultat för årets första kvartal. Vinsten pressas av stora åtgärder inom den utomnordiska byggverksamheten.

Som ett resultat av det sker nu omstruktureringar i Skanskas verksamhet och där tar bolaget kostnader på 670 miljoner kronor i kvartalet. Allra värst är det i Polen, enligt Skanskas vd.

Annons

Där tar bolaget ytterligare nedskrivningar på 600 miljoner kronor.

Lämnar delar av Polen

””

Förutom Polen sker också justeringar för att få upp lönsamheten i kärnverksamheten i Storbritannien och Tjeckien. Dessutom lämnar Skanska energisektorn i USA.

””

Bostäder svårare i Stockholm

Han noterar också avmattade volymer inom bostadsutveckling i Sverige och Norge, vilket har lett till en minskning i antal sålda bostäder i första kvartalet jämfört med samma period föregående år.

””

Som helhet redovisade Skanska en vinst före skatt på 639 miljoner kronor för första kvartalet 2018. Det kan jämföras med en vinst på 1,85 miljarder kronor motsvarande period i fjol.

Rapporten fick också ett bistert mottagande på börsen där aktien strax före klockan 11 var ned nästan fem procent. Under det senaste året har Skanskas aktie backat nära 24 procent.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons