Annons
Nyheter

Varning för köp av orkanskadade bilar

Bilar som hamnat under vatten när orkanen Harvey härjat i södra USA kan komma till Sverige på oseriösa vägar och säljas till "fyndpris". Den som köper en bil från USA måste vara noga med att kolla dess bakgrund, varnar Sveriges fordonsverkstäders förening (SFVF).(TT)
Publicerad 5 september 2017

Bilar som hamnat under vatten när orkanen Harvey härjat i södra USA kan komma till Sverige på oseriösa vägar och säljas till "fyndpris". Den som köper en bil från USA måste vara noga med att kolla dess bakgrund, varnar Sveriges fordonsverkstäders förening (SFVF).

I Texas bedöms upp till en miljon bilar ha fått vattenskador efter Harveys framfart. Många av dem har varit helt översvämmade, och blir inlösta av försäkringsbolag. Därefter klassas de som skrot, varpå fordonen i sin helhet säljs som reservdelar.

Annons

Sedan kan den utdömda bilen, under namnet "reservdelar", köpas av något oseriöst företag som exporterar den till Europa - där den säljs som en bil med fyndpris.

SFVF uppmanar hugade bilköpare att skaffa en rapport om fordonet från Carfax, där det framgår om bilen varit inlöst av ett försäkringsbolag i USA.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons