Annons
Nyheter

Bred uppgång på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen inledde handelsveckan brett uppåt med draghjälp från bland annat tungviktare som Ericsson och Swedish Match. När börsen stängde hade OMXS-index stigit 1,1 procent. Telekomtillverkaren Ericsson drog i kraft av indextyngd mest uppåt i Stockholm, med ett kurslyft på 2,1 procent.(TT)
Publicerad 7 maj 2018

När börsen stängde hade OMXS-index stigit 1,1 procent.

Telekomtillverkaren Ericsson drog i kraft av indextyngd mest uppåt i Stockholm, med ett kurslyft på 2,1 procent. En annan tungviktare som lyfte index var snustillverkaren Swedish Match, vars aktie gick upp 3,5 procent.

Annons

H&M:s aktie stärktes med 1,9 procent.

Handelsbanken och Electrolux var de enda bromsklossarna på storbolagslistan, med nedgångar på 0,1 respektive 0,4 procent.

Skogsbolaget Rottneros aktie föll 5 procent sedan bolaget meddelat att ett oplanerat produktionsbortfall i Vallvik i Hälsingland slår mot produktionsvolymen i andra kvartalet.

Skanska säljer ett kontorsprojekt i Rumänien. Aktien steg 2,1 procent.

På världsmarknaden trycktes oljepriset uppåt till följd av geopolitisk oro kring Iran och osäkerhet kring oljelandet Venezuelas ekonomi.

Den pressade svenska kronan, som kretsar kring de lägsta nivåerna sedan finanskrisen, stärktes några ören mot både euron och dollarn. En euro kostar 10:52 kronor, medan en dollar kostar 8:82 kronor.

Frankfurtbörsens DAX-index steg 1,1 procent och Parisbörsens CAC-index lyfte 0,3 procent. Londonbörsen var helgstängd.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons