Nyheter

Spelföretag föll - nedåt på Wall Street

De amerikanska börserna gick ned under tisdagen efter att videospelsföretag rapporterat en mindre omsättning än väntat. Samtidigt står investerare och stampar och i väntan på att handelsrelationerna mellan Kina och USA ska utveckla sig.(TT)
Publicerad 6 februari 2019

De amerikanska börserna gick ned under tisdagen efter att videospelsföretag rapporterat en mindre omsättning än väntat. Samtidigt står investerare och stampar och i väntan på att handelsrelationerna mellan Kina och USA ska utveckla sig.

Företaget Electronic Arts föll med över 13 procent efter en svag rapport, vilket också drog med sig konkurrenten Activision Blizzard, som föll med över 10 procent.

Trots att svenska Spotify redovisat en miljardvinst föll aktien med 2,8 procent. Nästan hela tekniksektorn hade en dålig dag med röda siffror.

USA:s finansminister Steven Mnuchin ska i nästa vecka åka till Peking och delta i samtal för att försöka få slut på handelskonflikten med Kina. Han har tidigare sagt att samtalen som förts varit "väldigt produktiva".

Dow Jones industriindex stannade på minus 0,1 procent. Nasdaqs kompositindex föll med 0,4 procent. Det breda S&P 500-indexet tappade 0,2 procent.

TT