Annons
Nyheter

Skattesmäll för miljardär efter läcka

Ett bolag på Malta, kopplat till en svensk miljardär, måste betala in drygt 14,3 miljoner skatt efter skönstaxering, rapporterar Sveriges Television. Miljardären bildade bolaget 2014 för att kunna köpa en yacht, vilket avslöjade i samband med den så kallade Paradisläckan.(TT)
Publicerad 12 oktober 2018

Ett bolag på Malta, kopplat till en svensk miljardär, måste betala in drygt 14,3 miljoner skatt efter skönstaxering, rapporterar Sveriges Television.

Miljardären bildade bolaget 2014 för att kunna köpa en yacht, vilket avslöjade i samband med den så kallade Paradisläckan. Miljontals dokument visade hur personer och företag undvikit att betala skatt med hjälp av tjänster i skatteparadis, vilket TT och SVT kunde avslöja 2017.

Annons

Nu har Skatteverket beslutat att det maltesiska bolaget ägnat sig åt kapitalförvaltning med fast driftställe i Sverige. Myndigheten har förgäves begärt att bolaget att lämna deklarationer för 2014-16. Eftersom det inte skett blir skönsbeskattning på närmare tio miljoner kronor. Dessutom tillkommer nästan fyra miljoner i skattetillägg samt ränta.

Bolaget har uppgett all verksamhet och administration har skötts av ett annat maltesiskt bolag, men det finner Skatteverket osannolikt.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons