Annons
Nyheter

Sida garanterar lån till Asien

Fattigdomen i Asien är djup och utbredd, trots de senaste årens snabba ekonomiska tillväxt. Nu har Sida beslutat att ställa ut en garanti på 1,3 miljarder kronor till Asiatiska Utvecklingsbanken (ADB).(TT)
Publicerad 4 oktober 2016

Fattigdomen i Asien är djup och utbredd, trots de senaste årens snabba ekonomiska tillväxt. Nu har Sida beslutat att ställa ut en garanti på 1,3 miljarder kronor till Asiatiska Utvecklingsbanken (ADB).

Förhoppningen är att banken, genom garantin, kan öka sin utlåning till nya projekt som framförallt ska fokusera på att inkluderande tillväxt och miljö och klimat. Områden som blivit kraftigt eftersatta i och med den starka ekonomiska utvecklingen.

Annons

"Garantin ger en bra utväxling, banken får genom detta en möjlighet att öka sin utlåning och kan satsa på innovativa idéer vad gäller minskad fattigdom och inom miljö- och klimatområdet, samtidigt som den ger Sverige ökade möjligheter att stödja och påverka banken att arbeta mer i denna riktning", kommenterar Marie Ottosson, vikarierande generaldirektör på Sida, i ett pressmeddelande.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons