Nyheter

Samsungs miss tolkas som Applestress

Samsung missade att batterierna i nya telefonen kan fatta eld vid laddning - kanske på grund av att företaget känt sig pressat att lansera telefonen innan Apples förväntade presentation av en ny Iphonemodell. Vem som helst kan göra en blunder när stressen pulserar i kroppen.(TT)
Publicerad 6 september 2016

Vem som helst kan göra en blunder när stressen pulserar i kroppen. Särskilt när miljarder och åter miljarder kronor riskerar att gå om intet av ren passivitet, när den främste utmanaren har en närmast ohotad ställning i populärkulturen, och får gratis marknadsföring av entusiastiska konsumenter och medieredaktioner.

Stressades av Apple

Kanske tummade mobiltillverkaren Samsung Electronics på testperioden av Galaxy Note 7 i ett försök att få ut produkten på marknaden så tidigt som möjligt, och på så sätt förekomma Apples presentation av den senaste Iphonemodellen som väntas på onsdag kväll. Det är åtminstone en teori bland analytiker, skriver nyhetsbyrån Reuters.

””

Analytikern Chang Sea-Jin håller med:

””

Kostar miljardbelopp

Den sydkoreanska elektronikjätten försökte i så fall upprepa numret från tidigare i år när den stal showen från konkurrenten LG Electronics G5-telefon genom att tidigarelägga lanseringen av Galaxy S7 med en månad. Men den här gången kan Samsung ha fallit på eget grepp.

””

En chef på Samsung som vill vara anonym säger att företagets produktutvecklare är väldigt erfarna, men att pressen på dem ökar i takt med att takten vridits upp, samtidigt som nya material används.

TT