Annons
Nyheter

Mer mobiltrubbel för Samsung

Samsung uppges ha stoppat produktionen av den nya mobiltelefonen Galaxy Note 7 efter rapporter om att även den senaste versionen kan fatta eld. Elektronikjätten har medgivit att volymerna "justerats". I Sverige ska telefonen börja säljas om några veckor.(TT)
Publicerad 10 oktober 2016

Det var den sydkoreanska nyhetsbyrån Yonhap som, med hänvisning till en anonym källa hos en underleverantör till Samsung, först rapporterade att bolaget tillfälligt har stoppat tillverkningen av Galaxy Note 7.

Uppgifterna fick Samsungaktien att falla på börsen i Seoul, men Samsung valde inledningsvis att tiga. Först flera timmar efter det att nyheten kommit ut meddelade elektronikjätten att produktionen av Galaxy Note 7 justerats.

Annons

"Vi håller på att justera produktionsvolymerna för att förbättra kvalitetskontrollen och möjliggöra grundliga undersökningar", skriver bolaget, enligt nyhetsbyrån AFP.

Tidigare under måndagen meddelade Samsung att bolaget utreder rapporter om värmeskador på just nya Galaxy Note 7, sedan den amerikanska teleoperatören AT&T meddelat att företaget kommer att sluta byta ut telefonen och sälja den.

Oklart om Sverigeförsäljning

I Sverige hann försäljningen av Galaxy Note 7 inte påbörjas innan företaget återkallade de 2,5 miljoner exemplaren som redan sålts. I Sverige har Samsung inte hört något annat än att telefonen ska börja säljas om några veckor.

””

I Sverige finns inga rapporter om telefoner som exploderat eller brunnit, men ett par personer som köpt telefonen utanför landet har hört av sig.

””

Återkallades globalt

Samsung har tidigare utfärdat ett globalt återkallande av flaggskeppsmobilen på grund av att flera av dem börjat brinna. Ett flygplan fick evakueras förra veckan sedan en Galaxy Note 7 börjat ryka i planet.

Familjen som ägde mobilen uppgav att telefonen var en ersättningstelefon som Samsung har sagt använder säkra batterier.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons