Annons
Nyheter

Hårt slag mot Samsungs mobilenhet

Galaxy Note 7 skulle vara Samsungs nya flaggskepp - spjutspetsen mot Apples Iphone. Men nu stoppas produktionen helt efter ett nytt beslut från bolaget. För Samsungs mobilenhet kan det ses som en katastrof. Samsungs mobiltelefonenhet har haft bättre dagar.(TT)
Publicerad 11 oktober 2016

Samsungs mobiltelefonenhet har haft bättre dagar. Efter rapporter om att även de ersättningsmobiler som elektronikjätten börjat leverera kunde fatta eld utfärdade amerikanska myndigheter en konsumentvarning. Nu har Samsung fattat beslut om att stoppa produktionen av sin senaste lyxtelefon helt. Kundernas säkerhet beskrivs i ett uttalande som orsaken till stoppet.

Tuff konkurrens

Annons

För Samsungs mobilenhet kan det ses som en katastrof. Elektronikföretaget har svårt att hävda sig i konkurrensen med andra tillverkare av smarta telefoner.

””
””

Han tror att det kan bli tufft för bolaget att arbeta upp sitt rykte som just mobiltillverkare igen.

””

Ras på börsen

Den uteblivna försäljningen kan enligt analytiker beräknas till 17 miljarder USA-dollar (147,5 miljarder kronor), rapporterar Reuters. Samsung stängde med 8 procent ned på Seoul-börsen under tisdagen, och det var innan beskedet om totalstoppet hade kommit.

Alla användare som har en Galaxy Note 7 eller en ersättningsmobil uppmanas att stänga av den och sluta att använda den.

Flyg evakuerades

Tisdagens besked kommer lite mer en än månad efter det att Samsung återkallade 2,5 miljoner exemplar globalt på grund av att flera av dem börjat brinna.

Förra veckan fick ett flygplan evakueras sedan en Galaxy Note 7 börjat ryka i planet. Familjen som ägde mobilen uppgav att telefonen var en ersättningstelefon som Samsung har sagt använder säkra batterier.

I Sverige hann försäljningen av Galaxy Note 7 inte påbörjas innan företaget återkallade de 2,5 miljoner exemplaren som redan sålts.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons