Annons
Nyheter

Så får du bästa sparräntan

Trots att minusräntan förväntas bli kvar ett tag till liksom nollräntan på storbankernas sparkonton, så finns det sätt att förränta dina pengar. Det finns gott om nischbanker med närmare en procents ränta.(TT)
Publicerad 1 september 2018
””

Just nu kan det se lite mörkt ut för den som vill spara pengar, men det finns alternativ som ger ränta och som är lika trygga som storbankerna, enligt Christina Söderberg, sparekonom på Compricer.

””

Insättningsgarantin garanterar nämligen att staten ser till att du får tillbaka dina pengar upp till 950 000 kronor, om företaget skulle gå i konkurs.

Annons

Leta på nätet

Ett enkelt sätt att leta bra sparräntor är jämförelsesajter på nätet, där du kan jämföra olika sparkonton. Men det gäller att du funderar över syftet med sparandet så att du vet vilken form som passar dig bäst.

””

I dag finns det rörliga sparkonton där du kan komma åt pengarna snabbt med upp till 0,75 procent i ränta.

Om du kan tänka dig att binda pengarna i ett till fem år, så kan räntan bli högre, men då kan du inte komma åt pengarna.

Christina Söderberg rekommenderar att man har sin buffert på ett rörligt konto och väljer något av de sparkonton som ger bäst ränta just nu.

””

Konton utan insättningsgaranti

Om du däremot har råd att ta en hög risk, så finns det rörliga sparkonton utan insättningsgaranti där räntan ligger på runt sex procent.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons