Nyheter

S: Ingen sänkning av ränteavdragen

Låntagare kan räkna med att dra nytta av ränteavdragen i minst ett år till. Det beskedet ger nu återigen finansminister Magdalena Andersson (S). Vänsterpartiet har varit pådrivande i frågan om en nedtrappning av ränteavdragen 2017 i budgetförhandlingarna med regeringen.(TT)
Publicerad 7 september 2016

Vänsterpartiet har varit pådrivande i frågan om en nedtrappning av ränteavdragen 2017 i budgetförhandlingarna med regeringen. Det blir det dock nej till, enligt Magdalena Andersson.

””

Det ska dock, enligt finansdepartementet, inte tolkas som att dörren också är helt stängd för en nedtrappning av ränteavdragen 2018. Besked om det kommer i så fall senast i budgeten nästa höst.

Om oppositionen vill diskutera frågan så är Magdalena Andersson öppen för samtal. Ska det ske en förändring ska det finnas brett stöd i riksdagen och den ska ske i varsam takt.

Nu mera tveksam

Nordeas chefekonom Annika Winsth har tidigare argumenterat för att det finns marginal för en sänkning av ränteavdraget men är nu betydligt mera tveksam.

””
””

M-motstånd

Vänsterpartiet har fått stöd från såväl Miljöpartiet som borgerligt håll. Men Moderaterna har stått för det hårdaste motståndet, vilket förhindrar en blocköverskridande överenskommelse.

””

Han vill att regeringen ska bjuda in V och oppositionen till nya samtal i frågan, situationen med skuldsättningen på bostadsmarknaden är farlig, anser han.

TT