Annons
Nyheter

Rysk börsnotering i London på gång

Det ryska aluminium- och vattenkraftbolaget En-plus planerar en börsnotering på Londonbörsen. Det skulle bli den första ryska noteringen i London sedan 2014, när västliga sanktioner infördes mot Ryssland efter annekteringen av Krim.(TT)
Publicerad 5 oktober 2017

Det ryska aluminium- och vattenkraftbolaget En-plus planerar en börsnotering på Londonbörsen. Det skulle bli den första ryska noteringen i London sedan 2014, när västliga sanktioner infördes mot Ryssland efter annekteringen av Krim.

Noteringen skulle även bli ett välkommet tillskott för Londonbörsen, vars attraktionskraft för nya noteringar minskat efter det brittiska folkomröstningsbeslutet om brexit sommaren 2016.

Annons

Siktet är inställt på att dra in 1,5 miljarder dollar i nytt kapital i börsnoteringen, pengar som i första hand ska gå till att betala av på En-plus skulder.

Beskedet om En-plus-noteringen i London kommer sedan den ryska gruvkoncernen Polyus drog in 800 miljoner dollar med en så kallad sekundärnotering på bland annat Londonbörsen för tre månader sedan.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons