Annons
Nyheter

Peab ser fortsatt behov av nya bostäder

Byggföretaget Peab redovisar en vinst före skatt på 256 miljoner kronor för första kvartalet i år. Det kan jämföras med vinsten på 320 miljoner kronor motsvarande period i fjol. Omsättningen uppgick till 11,5 miljarder kronor, jämfört med 11,1 miljarder kronor ett år tidigare.(TT)
Publicerad 7 maj 2018

Byggföretaget Peab redovisar en vinst före skatt på 256 miljoner kronor för första kvartalet i år. Det kan jämföras med vinsten på 320 miljoner kronor motsvarande period i fjol.

Omsättningen uppgick till 11,5 miljarder kronor, jämfört med 11,1 miljarder kronor ett år tidigare. Orderingången var 12,9 miljarder kronor, jämfört med 12,4 miljoner kronor under första kvartalet 2017.

Annons

"Våra bostäder ligger huvudsakligen i mellanprissegmentet och här ser vi att det fortsatt finns ett stort behov av nyproducerade bostäder. Under första kvartalet hade vi en låg försäljningstakt i Stockholm medan vi har haft en mer normal aktivitet på många orter i Sverige, Norge samt i Finland", skriver vd Jesper Göransson i en kommentar.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons