Annons
Nyheter

Osålda bostäder gör comeback

Var femte bostadsrätt som lades ut till försäljning i april var en återvändare som varit på marknaden tidigare utan att bli såld. - Sannolikt är detta en amorteringskravseffekt, säger Staffan Tell, pressansvarig på bostadssajten Hemnet.(TT)
Publicerad 10 maj 2018

Andelen återpublicerade bostadsrättsobjekt fördubblades i april jämfört med samma månad förra året, enligt statistik från Hemnet. En återpublicering innebär ett objekt som funnits ute på marknaden och som man nu gör ett nytt försök att sälja.

””

Priserna backar

Annons

I april var 20 procent av alla bostadsrätter som lades ut till försäljning återpublicerade. Även för villor var andelen återpublicerade objekt 20 procent, vilket motsvarar en ökning på 61 procent jämfört med april 2017.

Snittutgångspriset på bostadsrätter i riket var i februari 38 000 kronor per kvadratmeter, enligt Hemnets statistik. Sedan dess har snittutgångspriset backat något och låg i april på 36 600 kronor.

Men även om priserna gått tillbaka så flyger inte de saluförda objekten av hyllan. Säljare får beväpna sig med tålamod, som inte behövdes under merparten av 2017.

Längre tid

””

Att det tar längre tid att sälja kan ha flera orsaker, men enligt Tell framhåller mäklare som Hemnet är i kontakt med att hårdare krav från bankerna skapar utmaningar.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons