Annons
Nyheter

Orkaner i Karibien vållar bränslebrist

Oljeterminaler i hela Karibien har stängts till följd av orkanen Irma. Det är störningar i leveranserna sedan tidigare, efter orkanen Harvey som slagit ut delar av branschen längs Texas kust, med stängda hamnar, raffinaderier och plattformar till havs.(TT)
Publicerad 7 september 2017

Inför Harvey flyttade flera oljebolag delar av sina lager till depåer i Karibien - till Puerto Rico och Amerikanska Jungfruöarna - för att kunna hålla uppe sina leveranser söderut. Nationerna i Karibien är beroende av olja från USA, men nu är inte bara leveranser till Karibien utan också till Sydamerika ansträngda.

Förutom Irma äventyrar ytterligare två orkaner bränsleförsörjningen i Latinamerika. Ute på Atlanten väntar stormen José och vid Mexikos kust snurrar Katia, som båda uppgraderades till orkaner under onsdagen.

Annons

Amerikanska Buckeye Partners, som är största terminalägare i Karibien, har stängt Yabucoaterminalen i Puerto Rico och överväger att stänga sitt största lager, på Bahamas.

I Dominikanska republiken uppgav bolaget Refidomsa redan före Irma att man börjat ransonera leveranserna från Haina-raffinaderiet, vilket då väntades innebära att man skulle kunna hålla uppe leveranserna i 20 dagar.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons