Nyheter

Opels dieselbilar granskas

Även biltillverkaren Opel granskas av tyska myndigheter i samband med utredningarna kring dieselskandalen som tvingat stora bilföretag som Volkswagen att betala miljardböter för fusk med utsläppstester.(TT)
Publicerad 14 juli 2018

Även biltillverkaren Opel granskas av tyska myndigheter i samband med utredningarna kring dieselskandalen som tvingat stora bilföretag som Volkswagen att betala miljardböter för fusk med utsläppstester.

En talesman för Tysklands transportdepartement säger till AFP att Opels bilmodeller av dieselklass Euro 6 synas, men att inga definitiva slutsatser kan dras förrän utredningen är klar.

Enligt tidningen Bild är det Opelmodellerna Cascada, Insignia och Zarifa som utreds, totalt 60 000 fordon. Tidningen skriver att den tyska transportmyndigheten KBA har "starka belägg" för att system för avgashantering i vissa modeller har avaktiverats under normal körning. Det skulle i så fall innebära att utsläpp från bilmodellerna skulle kunna vara tio gånger över det tillåtna.

En källa vid Opel säger till tidningen att inga av de modeller som för närvarande finns i produktion är föremål för utredning.

TT