Annons
Nyheter

Olja och flygproblem tyngde Wall Street

De amerikanska investerarna fick hopp i blicken på tisdagen efter signaler om framgång i handelssamtalen mellan USA och Kina. Men börserna tyngdes bland annat av oljeprisras och flygjätten Boeings kräftgång.(TT)
Publicerad 13 november 2018

Farhågor om minskad efterfrågan och överskott i utbudet fick oljepriset att falla till den lägsta nivån på nästan ett år. Ett terminskontrakt för leverans av så kallad Brentolja nästa månad föll med 5,8 procent till lite drygt 66 dollar per fat. Oljejättarna Exxon och Chevron tappade 2,2 respektive 1,6 procent.

Flygplanstillverkaren Boeing har brottats med stora problem sedan flygkraschen i Indonesien i oktober med flygmodellen 737 Max. Det blev inte bättre efter uppgifter i Wall Street Journal att flygjätten känt till att ett nyinstallerat system i 737:an kunde orsaka problem. Boeings aktie sjönk 2,0 procent.

Annons

På den positiva sidan fanns General Electric som tog tillbaka fallet dagen före sedan industrikoncernen lanserat en plan att skrapa ihop fyra miljarder dollar genom försäljning av andelar i oljeservicebolaget Baker Hughes. Aktien steg 7,6 procent.

Dow Jones industriindex minskade 0,4 procent, S&P500 föll 0,2 procent, medan tekniktunga Nasdaqs kompositindex stängde oförändrat.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons