Annons
Nyheter

Nytt kapital till krisdrabbade Seadrill

Seadrill, den norska redarkungen John Fredriksens krisdrabbade oljeborrningsbolag, har fått en rekonstruktionsplan på plats. Motsvarande drygt åtta miljarder svenska kronor i nytt kapital tillförs bolaget. För långivare och anställda innebär planen att de kan få betalt.(TT)
Publicerad 13 september 2017

Seadrill, den norska redarkungen John Fredriksens krisdrabbade oljeborrningsbolag, har fått en rekonstruktionsplan på plats. Motsvarande drygt åtta miljarder svenska kronor i nytt kapital tillförs bolaget.

För långivare och anställda innebär planen att de kan få betalt. Men aktieägarna får nöja sig med omkring 2 procent av aktierna i den nya strukturen.

Annons

Bakom uppgörelsen står 97 procent av långivarna, 40 procent av obligationsägarna och en grupp investerare under ledning av ägarbolaget Hemen Holding. Bland långivarna som stöder uppgörelsen finns bland annat bankerna DNB, Danske Bank och Nordea.

Uppgörelsen är ett avgörande steg i en snart ettårig rättsprocess i en domstol i Texas, som hanterat rekonstruktionen.

Seadrill-aktien, som för fyra år sedan toppade på nästan 290 norska kronor, stiger något till 1:85 norska kronor på Oslobörsen i onsdagens förmiddagshandel.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons