Annons
Nyheter

Skakigt på ledande Asienbörser

Det är fortsatt skakigt på ledande Asienbörser till följd av den geopolitiska spänningen kring Nordkorea. Men utvecklingen är inte entydig. Tokyobörsens Nikkei 225-index sjönk 0,1 procent till den lägsta nivån på fyra månader, medan det bredare Topix-index strävade uppåt med 0,1 procent i onsdagens handel.(TT)
Publicerad 6 september 2017

Det är fortsatt skakigt på ledande Asienbörser till följd av den geopolitiska spänningen kring Nordkorea. Men utvecklingen är inte entydig.

Tokyobörsens Nikkei 225-index sjönk 0,1 procent till den lägsta nivån på fyra månader, medan det bredare Topix-index strävade uppåt med 0,1 procent i onsdagens handel.

Annons

I Taiwan föll börsen samtidigt med 0,7 procent, medan Seoulbörsens Kospi-index tappade 0,2 procent.

Hongkongbörsens Hang Seng-index hade inför den avslutande handeln fallit 0,7 procent. Men Shanghaibörsens kompositindex fortsätter samtidigt att gå mot strömmen med en uppgång på 0,2 procent.

Få bedömare räknar med en väpnad konflikt kring Nordkorea, trots alla hotfulla uttalanden. Men oron är utbredd för att den nordkoreanska nukleära satsningen ska leda till att relationen mellan Peking och Washington ska försämras vilket i sig skulle kunna slå hårt mot världshandeln.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons